- HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - HOPARLÖR İLANI   - BARTIN KENT TARİHİ MÜZESİ DUYURUSU   - Asansör Yıllık Kontrol İlanı

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BARTIN ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR “PAYLAŞMAK SİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜRÜR”
Dünyanın çeşitli kentlerinde, her sene 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, ülkemizde, İzmir, Eskişehir, İstanbul ve bölgemizde tek olan Bartın’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Avrupa Hareketlilik Haftası 2017 “Temiz, Paylaşılan ve Akıllı Hareketlilik” teması altında “Paylaşmak Sizi Daha İleriye Götürür” eylem çağrısı kullanılarak gerçekleştirilecek.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Avrupa Hareketlilik Haftası ile ilgili yaptığı açıklamasında, belirlenen eylem çağrısının altında ülkemizde Bartın olarak da Bartın Belediyesi öncülüğünde 16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Hareketlilik Haftasını çeşitli aktivitelerle kutlayacaklarını belirtti.  Akın, “Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir şehir hareketliliğine ilişkin yıllık olarak düzenlenen bir kampanya olup Avrupa Komisyonu’nun Hareketlilik ve Ulaşım Genel Müdürlüğü’nün siyasi ve mali desteğiyle düzenlenmektedir. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında yürütülen kampanyanın hedefi Avrupa’daki yerel makamları sürdürülebilir taşımacılık önlemlerini sunma ve teşvik etmeye yöneltmek ve kişileri araç kullanımına alternatif çözümler üretmeye davet etmektir. Bu hafta, katılımcı kasaba ve şehirlerin bir veya birkaç alanı bir gün boyunca sadece yayalar, bisikletliler ve toplu taşıma için ayırdıkları ‘‘Otomobilsiz Kent Günü’’ etkinliğiyle sona ermektedir. 2002 yılında başlamasından bu yana, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın etkisi hem Avrupa’da hem de dünyada sürekli olarak artmaktadır. 2016 yılında kampanyaya rekor düzeyde katılım olduğu görülmüştür: 51 ülkeden 2 427 kasaba ve şehir kaydolmuştur. Bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası teması ilk kez çocukken karşılaştığımız kavram olan paylaşmak olarak belirlenmiştir. Paylaşılan taşımacılık biçimlerini kullanarak masraflarımızı ve karbon ayak izimizi azaltabiliriz. En iyi tarafı, yeni kişilerle tanışabilir ve yolculuğumuzu daha sosyal hale getirebiliriz. Uygulamalar ve online platformlar gibi akıllı teknolojiler hareketliliği daha etkin hale getirmeye yardımcı olmakta, tasarruf etmemizi sağlamakta ve çevreye yardımcı olmaktadır. Yeni uygulamalar her zamankinden daha fazla olmak üzere hareketliliğimizi birlikte yönetmeyi kolaylaştırmıştır” dedi. Belediye Başkanı Cemal Akın, “ Araştırmalara göre paylaşılan hareketliliğin benimsenmesi kasabalarımız ve şehirlerimiz üzerinde olumlu bir etki yapabilir: örneğin her paylaşılan araç yaklaşık 15 özel aracın trafikten çekilmesini sağlamaktadır. Paylaşım aynı zamanda ulaşım türlerini daha kolay şekilde beraber kullanabilmemizi sağlar. Araç sürme, bisiklet kullanma, toplu taşıma - paylaşırsak hepsi mümkün” dedi.

Başkan Akın, “ Bu çağrı altında ülkemizde farklı iller ile birlikte Bartın olarak da belediyemizin öncülüğünde 16-22 Eylül 2017 tarihlerinde Hareketlilik Haftasını çeşitli aktivitelerle kutlayacağız. Bartın Belediyesi olarak amacımız kentte varolan başta Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere tüm paydaşlar ile Bartın’ı daha yaşanabilir bir kent yapmaktır. Sürdürülebilir ulaşım yöntemleri konusunda başta bisiklet yolları ve kaldırımların yeniden planlanması, araç trafiğine kalıcı çözümler konusunda girişimlerin birlikte gerçekleşmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Temiz, sürdürülebilir, her alanda paylaşılan ve yaşanabilir bir Bartın hayal değil. 16-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğimiz etkinliklere tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

16-22 Eylül 2017 Tarihleri arasında Bartın’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlik programı şöyle;

"Paylaşmak sizi daha ileriye götürür"

16 Eylül Cumartesi

• Açılış – Yürüyüş / Belediye Sosyal Tesisleri -Gazhane Parkı( 1,5 km / 11.00-11.30)
  • Gazhane Parkı – Jimnastik +Spor Etkinlikleri (11.30-12.30)
  • Gazhane Parkı Tanıtım Turları ( Sabah 11.30- Akşam 18.00)
  • Yalı Sevgi Parkı – Turnuvalar – Voleybol/ Saat : 16.00 / Voleybol Takımı Gösteri Maçı
  • Engelsiz Tenis Gösteri Maçı /  17.00
  • Bartın Masa Tenisi Oynuyor/ 12.00-18.00 / Yalı Sevgi Parkı
  • Ödüllü En Yavaş Bisiklet Sürme Yarışması –Organizasyon: Pedaldaşlar - Gazhane / 18.00
  • Bisiklet Stantları  - Bisiklet Mağazaları ( 14.00-19.00 arası – Gazhane Parkı)
  •  “Yaya Geçitlerine Dikkat” Farkındalık Etkinliği

17 Eylül Pazar

• Bisiklet Turu  / Bisiklet Yaşamdır Bartın Turu – (Güzergah : Gazhane Parkı – Kutlubey Yerleşkesi – Ağdacı Yerleşkesi- Şehitlik- Gazhane Parkı – 35 km / 09.30 - 13.00 )
  • Bartın Bisiklet Festivali – Geçmişten Günümüze – SÖYLEŞİ + Stant /17.00
  • Müzik Dinletileri / Gazhane / Hükümet Caddesi/ Yalı Sevgi Parkı
  • Atölye – “Temiz Çevre için Otomobilsiz Bartın” Ödüllü Resim Atölyesi ve Sergisi / 14.00-17.30 / Gazhane Kültür Parkı
  • Huzurevi Sakinleri Gazhane Parkında Tur – 13.30 – 14.30

18 Eylül Pazartesi

• Gösterimi  / -“Bisikletler Arabalara Karşı”-19.30 / Gazhane Kültür Parkı

19 Eylül Salı

• Otomobilsiz Gün – “Çalışmaya Yürüyoruz”
  • Trafiksiz SALI – Pazar Yeri / 10.00-18.00
  • Trafiksiz Bartın Sokak Etkinlikleri – Pazar Yeri+ Hükümet Caddesi

20 Eylül Çarşamba

• Bartın Kültür ve Yaşam Alanları Turu – “Yürümek Öğretir” / 18.00- 20.00 arasında(Toplanma Yeri : 17.30 Belediye Önü- Buluşma Yeri – 140. Yıl Parkı / Bitiş – Gazhane Kültür Parkı
  • Basket Turnuvası  - Yalı Sevgi Parkı / 17.00-19.00

21 Eylül Perşembe

• Kapanış ve Ödül Töreni  - 18.30 / Gazhane Kültür Parkı
  • + Halk Oyunları
  • Kısa film gösterimi “Ne diyorlar?”

22 Eylül Cuma

• Trafiksiz CUMA - Pazar Yeri / 10.00-18.00